| | Sundhed og Sygdom >  | Sundhed | Ernæring |

Brug Elite løbere Gels?

Elite løbere afslutter løb i en brøkdel af den tid det tager mere dødelige at dække samme afstand. At konkurrere på så imponerende niveauer har eliter præcise racestrategier, der normalt indeholder regelmæssig brændstof. Du må ikke se dem, der bærer geler eller andet racebrændstof på banen, men det betyder ikke, at de ikke tager dem.

Om Gels

Sportsgeler er hurtige kilder til kulhydrater, som normalt tages under udholdenhed løb varer 90 minutter eller længere. Din krop har butikker af glykogen eller energi i muskler og lever, der kan drive dig gennem en 60- til 90-minutters træning. Hvis du går længere, har du brug for ekstra kulhydrater for at undgå den frygtede bonk, et drastisk fald i energi og strøm. De fleste geler tilbyder ca. 25 gram kulhydrater fra simple sukkerarter, såsom rørsukker, honning, brun rissirup, fructose eller maltodextrin. Gels har normalt ingen fiber, fedt eller protein. Gels kommer i bærbare poser, der er lette at bære med dig, mens du løber eller som kan rystes i en vandflaske.

Korte afstande

Elites løbere, der konkurrerer om racer med halv marathonafstand eller kortere, normalt don ' Brug ikke geler under konkurrencen. For eksempel fuldfører den amerikanske rytter Ryan Hall regelmæssigt en halv marathon på lidt under en time - så han behøver ikke ekstra elektrolytter og brændstof; hans glykogen butikker kan drive ham igennem. Gennemsnitlige løbere kan tage så lang tid som to timer at afslutte en halv marathon og vil forbruge geler i løbet af løbet.

Individuelle valg

Det brændstof, som elite løbere tager i løbet af længere løb, er et spørgsmål om personlig valg. Nogle bruger kun kulhydratdrikke, mens andre - som Jason Hartmann, som havde imponerende afslutninger ved 2010 Marathon 2010 og Boston Boston Marathon - tag en gel hver 6. mile eller deromkring. Den tidligere olympiske og berømte løbebane Jeff Galloway, der noterede sig, at han ikke tog brændstof i løbet af sine første 70 maratoner, sagde, at efter hvert løb følte han brugt og havde problemer med at komme sig. I løbet af hans sidste 40 maratonforbruget forbruges han en energi bar under løbet, og havde en langt bedre oplevelse, især i de sidste par miles. Husk dog, at bare fordi en elitløber har succes med en bestemt brændstofstrategi, betyder det ikke, at det vil fungere for dig.

Overvejelser

Elite racers har støttebesætninger, der hjælper dem med at udføre deres racestrategier. Du kan ikke se dem, der bærer geler, fordi de ikke gør det. Deres race brændstof er stashed på specifikke støtte stationer undervejs. Hver racer har sin egen klart mærket flaske fyldt med sin drikke eller brændstof af valg. Du kan lejlighedsvis finde en elitløber, der ikke tager brændstof i løbet af et løb, men det anbefales ikke.